info@hedefkredi.com |  0(266) 502 29 49

Taşıt Kredisi

Taşıt Kredisi Nedir?

Taşıt kredisi araç sahibi olmak isteyen kişiler için bankalar tarafından sağlanan finansal destek ürünüdür. Sıfır km ve ikinci el araçlar tüketicinin bütçesine uygun ve belirli vade ödeme seçeneği ile verilebilir. Kredi ile banka faizleri ilişkilidir. Bu nedenle çekilen miktardan fazlası faizlerden dolayı bankaya geri ödenmektedir. 

Taşıt Kredisi Nasıl Alınır?

Taşıt kredisi çekmek için bankaların bazı şartları bulunur. Bunlar şu şekildedir;

Gelir belgesi
En geç iki ay öncesine kadar olmak kaydıyla adınıza düzenlenmiş telefon, elektrik, doğalgaz vb. faturası veya ikametgâh belgesi
Sıfır araçlar için proforma fatura
İkinci el araçlar için noter tasdikli satış onayı ve araç ruhsatı
Başvurunun ardından bankalar gerekli incelemeleri yapar ve olumlu veya olumsuz dönüş yapar. Bankalar, taşıt kredisi başvurularında; gelir seviyesi, çalışma veya sigortalılık süresi, kredi notu ve mevcut borç durumunu dikkate alarak karar vermektedir.

Profesyonel Kredi Danışmanlığı

HEDEF KREDİ BAŞVURUSU

Başvuru Formunu Tamamladığınızda Profesyonel Danışmanınız Sizlere Dönüş Sağlayacaktır




En Düşük Faizli Taşıt Kredisi

Danışmanlarımız Size En Uygun Bireysel Krediyi Bulur.


S.S.S

Sıkça Sorulan Sorular

-Kredi başvurusu yapmak ücretsizdir. -Üye bankalarının size özel kredi faiz oranları ile kredi kullanırsınız. -Kredi başvurusu yapmak için banka banka dolaşmaz, zaman ve para harcamazsınız. -Kredi başvurunuzu anında evraksız yaparsınız

Genel Belgeler Nüfus Cüzdanı fotokopisi veya noter tasdikli suret, İkametgâh belgesi veya hatlı sabit cep telefonu, sabit telefon, doğalgaz, su-elektrik faturası (Son 3 ay içinde düzenlenmiş), Gelir Belgesi, Alınacak konutun tapu aslı üzerinden fotokopisi. Ücretli Çalışanlar için Genel belgelere ek olarak; Son aya ait maaş bordrosu veya şirket yazısı (Şirket yazısı alınıyorsa şirketin yetkili imza sirküleri). Şahıs Firmasi Sahipleri/Serbest Meslek Sahipleri için Genel belgelere ek olarak; Ticaret Sicil Gazetesi / Oda kayıt belgesi, Vergi levhası, Son üç yıl onaylı bilanço, Gelir tablosu/Hesap özeti, Cari yıl mizanı/Cari yıl hesap özeti. Tüzel Kişi Firma Ortakları içinGenel belgelere ek olarak; Ticaret Sicil Gazetesi (Kuruluş, son sermaye dağılımını gösterir), İmza Sirküleri, Vergi levhası, Bilanço-gelir tablosu (son 3 yıl onaylı), Cari yıl imzası, Faaliyet belgesi.

Kredi başvurularında ilk etapta banka seçimi çok önemlidir. Kredibiliteye uygun olmayan banka prosedürlerine uygun olmayan bankaya yapılan başvuru kkb puanını etkilemektedir. En uygun kredi için ise; bankalar zaman zaman kampanya yapmaktadır. Bu durum kredibilitesi uygun müşteriler için önem arz etmektedir. KKB puanı iyi olan müşteriler çok ince detaylara kadar kredi hesaplaması yapmaktadırlar. Bu doğrultuda en uygun bankayı ve uygun krediyi seçmektedirler. Sonuç olarak unutulmaması gereken en önemli şey acaba bana kredi çıkar mı diyerek her bankaya başvuru yapılmamasıdır. Yapılan her başvuru mevcut kredi puanını düşürmekte ve başvuru sayısını arttırmakla olabilecek banka kanalını da tıkayabilmektedir. Kredi hesaplamalarının yapılması çok önem arz etse de bir önemli konu da kişilerin sicil durumlarıdır. Çoğu kişi ülkemizde takip ya da yapılandırma yaşadıktan sonra bankalara küserler ve yasal süre olan 5 senenin geçmesini beklerler. Bu belki banka mevzuatınca mantıklı gibi görünse de uygulamada çok yeterli bir yöntem değildir. Kişi takip ya da yapılandırma yaşayıp borcunu ödedikten sonra ileri ki dönemleri de düşünmeli ve çok abartılı olmadan ara ara kredi kartı ya da esnek hesap gibi risk ürünleri almaya çalışmalıdır. Nihayetinde özel sektör için takip kapamadan sonra yaklaşık 3 sene ve sonrası memurlar ve emekliler için de takip kapama sonrası 6 ay ile 1 sene geçtikten sonra kredi puanları iyi düzeye gelirse kredi kullanma durumları oluşur.

Kredi notu, bankaların kredi ve kredi ürünlerini müşteriye kullandırıp kullandırmamak için belirledikleri kriterlerden birisi olmakta. Kişinin yaptığı düzenli veya gecikmeli kredi geri ödemeleri, kredi kartı borçlarını zamanında ödeyip ödemediği kredi puanının belirlenmesinde önemli bir faktör olmaktadır. Kredi notunuz eğer oluşmamış ise KKB puanınız sıfırdır. Bunun manası; sizin bu zamana kadar kredi veya başka bir banka ürünü kullanmamış olmanızdır.





Whatsapp Destek Hemen Arayın